home novinky
 
 novinky
 o nás
 ponuka
 servis pre médiá
 kontakty
 AIC
 MEDIA Desk
 mesačník FiLM.SK
 filmová databáza
 INFOLINKA
 FAKTÚRY
 OBJEDNÁVKY
Vyšlo DVD Boxer s smrť

Boxer a smrťRéžia: Peter Solan Námet: Józef Hen [poviedka Bokser i śmierć / Boxer a smrť] Scenár: Józef Hen, Tibor Vichta, Peter Solan Kamera: Tibor Biath Hudba: Wiliam Bukový Strih: Bedřich Voděrka Zvuk: Ján Kiss Architekt: Anton Krajčovič Kostýmy: Ferdinand Konček Vedúci výroby: Viliam Čánky Hrajú: Štefan Kvietik [Ján Komínek], Manfred Krug [Sturmbannführer Walter Kraft], Valentina Thielová [Helga, Kraftova partnerka], Józef Kondrat [Venžlak], Edwin Marian [nemecký vojak Willi], Gerhard Rachold [Hauptsturmführer Holder], Jindřich Narenta [doktor Gluch], Edmund Ogrodźinski [Stašek], Janusz Bobek [Emil], Ján Kováčik [blokový], Zdeněk Kraus [Ondro], Ľudovít Ozábal [Marian], Magda Gödölleová [Halina], Jozef Šikuta [Halinin otec], Teodor Piovarči [kápo], Ján Géc [nemecký vojak], Hana Slivková [návštevníčka na boxerskom zápase], Viera Radványiová [návštevníčka na boxerskom zápase], Dano Živojnovič [nemecký dôstojník, návštevník na boxerskom zápase], Leopold Haverl [nemecký dôstojník, návštevník na boxerskom zápase], Dušan Lenci [väzeň]

Farba: čiernobiely
Formát:
1:1,37
Metráž:
2 919 m
Minutáž:
103 min.
Distribučná premiéra:
22. 2. 1963
Exteriéry:
Nováky – okolie

DVD OBSAHUJE AJ TÝŽDEŇ VO FILME 8/1963

Vydavateľ: Slovenský filmový ústav, Petit Press, 2008
Regionálne kódovanie: 0 – Region Free
Formát obrazu: 1:1,37
Zvuk: slovensky DD 2.0
Titulky: slovenské, anglické
Menu: slovenské, anglické
Bonusy: ohlasy z tlače, profily tvorcov, fotogaléria
Cena: 2,62 € (78,93 Sk)

Veliteľ koncentračného tábora Kraft náhodne zistí, že väzeň Komínek má profesionálne boxerské skúsenosti. Zo dňa na deň sa z väzňa stáva Kraftov tréningový partner a nechtiac tak získava privilegované postavenie v tábore. Jeho vnútorný postoj sa však zmení po smrti priateľa a spoluväzňa Venžlaka. Zlosť a vzdor ho napokon privedú k otvorenej revolte. Film prináša nový pohľad na tému degradácie človeka v období fašizmu cez tragický príbeh jednotlivca, ktorého jedinou šancou na záchranu života je prijať pravidlá nerovnej, nielen boxerskej hry.

Toto DVD vychádza v piatok 17. októbra 2008 ako štvrtý titul z edície Slovenský film 60. rokov, ktorú pripravili Slovenský filmový ústav a vydavateľstvo Petit Press. Môžete ho zakúpiť v novinových stánkoch za 99,- Sk / 3,29 €, alebo objednať si ho na http://www.sme.sk/dvd/. Na tejto adrese je možné objednať si i celú kolekciu.

Spolu s DVD sa predáva i časopis, ktorý prostredníctvom rozhovorov a profilov tvorcov, štúdií k filmu či výňatkov z dobovej tlače ilustruje dobu vzniku filmu.

Tlačová správa (pdf)

Fotogaléria:
(autor fotografií: Anton Podstraský)




Plagát:



 home