home novinky
 
 novinky
 o nás
 ponuka
 servis pre médiá
 kontakty
 AIC
 MEDIA Desk
 mesačník FiLM.SK
 filmová databáza
 INFOLINKA
 FAKTÚRY
 OBJEDNÁVKY
Vyšlo DVD Drak sa vracia

Drak sa vraciaRéžia, scenár: Eduard Grečner Námet: Dobroslav Chrobák [novela Drak sa vracia] Kamera: Vincent Rosinec Hudba: Ilja Zeljenka Strih: Bedřich Voděrka Zvuk: Ondrej Polomský Architekt: Anton Krajčovič Kostýmy: Milan Laluha Vedúci výroby: Eugen Bobek Hrajú: Radovan Lukavský [Martin Lepiš prezývaný Drak, nahovoril Štefan Kvietik], Gustáv Valach [Šimon Jariabek], Emília Vášáryová [Eva, Šimonova žena], Viliam Polónyi [richtár], Jozef Čierny [Čierny], Pavol Chrobák [Mlčúch], Mikuláš Ladižinský [Vrtich], Ivan Macho [chlap v krčme], Ján Mildner [paholok Zachar], Andrej Mojžiš [Pustaj], Ján Pelech [Kubuš], Ľudovít Reiter [krčmár], František Török [Peľach], Jozef Lupták [boženík], Jakub Chlebko [boženík], Sv. Mečiar [honelník], Elena Šoltésová [žena], Jela Bučková [Zoška], Ján Michalík [chlap v krčme], Albín Kováčik [chlap v krčme], Michal Agnet [chlap v krčme], Lud. Antol [chlap v krčme], Tomáš Gálik [pašerák], Pavol Majerčák [pašerák], Ján Bekeš [pašerák], M. Adamiak [pašerák], Anton Budzak [pašerák]

Farba: čiernobiely
Formát: archív
Metráž: archív
Minutáž: archív
Distribučná premiéra: 1. 3. 1968
Exteriéry: Vlkolínec, Jánska dolina, Vrátna dolina, Podbanské, Svidnické sedlo, Huty

DVD OBSAHUJE AJ TÝŽDEŇ VO FILME 11/1968

Vydavateľ: Slovenský filmový ústav, Petit Press, 2008
Regionálne kódovanie:
0 – Region Free
Formát obrazu:
4:3
Zvuk:
slovensky DD 2.0
Titulky:
slovenské, anglické
Menu:
slovenské, anglické
Bonusy:
ohlasy z tlače, profily tvorcov, fotogaléria
Cena:
2,62 € (78,93 Sk)

Film Drak sa vracia ponúka dramatický príbeh uzavretého a neprístupného hrnčiara Martina Lepiša, ktorého dedinčania považujú za pôvodcu niektorých živelných pohrôm. Na základe falošných udaní stratil ženu, dom aj slobodu. Po rokoch sa vracia do rodnej dediny, no priepasť, ktorá vznikla medzi ním a dedinčanmi, je stále priveľká. S nasadením vlastného života zachráni stádo dobytka, ktoré sa vysoko v horách ocitne ohrozené lesným požiarom, no ani tento statočný čin mu nevráti miesto v dedinskej pospolitosti.

Toto DVD vychádza v piatok 31. októbra 2008 ako šiesty titul z edície Slovenský film 60. rokov, ktorú pripravili Slovenský filmový ústav a vydavateľstvo Petit Press. Môžete ho zakúpiť v novinových stánkoch za 99,- Sk / 3,29 €, alebo objednať si ho na http://www.sme.sk/dvd/. Na tejto adrese je možné objednať si i celú kolekciu.

Spolu s DVD sa predáva i časopis, ktorý prostredníctvom rozhovorov a profilov tvorcov, štúdií k filmu či výňatkov z dobovej tlače ilustruje dobu vzniku filmu.

Tlačová správa (pdf)

Fotogaléria:
(autori fotografií: Anton Podstraský, M. Švehlík)




Plagát:



 home