home novinky
 
 novinky
 o nás
 ponuka
 servis pre médiá
 kontakty
 AIC
 MEDIA Desk
 mesačník FiLM.SK
 filmová databáza
 INFOLINKA
 FAKTÚRY
 OBJEDNÁVKY
Vyšlo DVD Kristove roky

Réžia, námet: Juraj Jakubisko Scenár: Lubor Dohnal, Juraj Jakubisko Kamera: Igor Luther Hudba: Wiliam Bukový Strih: Bedřich Voděrka Zvuk: Alexander Pallós Architekt: Ivan Vaníček Návrhy kostýmov: Helena Anýžová Vedúci výroby: Alexej Artim Hrajú: Jiří Sýkora [Juraj], Jana Stehnová [Jana, nahovorila Iva Janžurová], Vlado Müller [Andrej, Jurajov brat], Miriam Kantorková [Marta Zacházelová], Mária Sýkorová [babička], Viktor Blaho [Jurajov otec], Zdeněk Týle [Pelnář], Jiří Stehno [kaplán, nahovoril Jiří Pápež], Róbert Krásny [Marcel, Andrejov syn, nahovoril Ľ. Barák], Milada Peškeová [trombonistka], Bohumil Pitter [rektor], Zuzana Martinková [dievča], Václav Wasserman [muž s megafónom], Milan Sandhaus [muž]

Farba: čiernobiely [2 farebné vložky]
Minutáž: 93 min.
Distribučná premiéra: 13. 10. 1967
Exteriéry: Kojšov, Praha, Limbach

DVD OBSAHUJE AJ TÝŽDEŇ VO FILME 41/1966

Vydavateľ: Slovenský filmový ústav, Petit Press, 2008
Regionálne kódovanie: 0 – Region Free
Formát obrazu: 4:3
Zvuk: slovensky DD 2.0,
Titulky: slovenské, anglické
Menu: slovenské, anglické
Bonusy: ohlasy z tlače, profily tvorcov, fotogaléria
Cena: 2,62 € (78,93 Sk)

Maliar Juraj, Slovák žijúci v Prahe, si po tridsiatke so skrývanou bezradnosťou uvedomuje bezcieľnosť svojho doterajšieho života. Žije nezáväzne a bezstarostne. Musí sa rozhodnúť medzi dvomi ženami, medzi dedinou a mestom, medzi tvorbou a remeslom. Túži po umení a zároveň si uvedomuje, že sa niečímmusí živiť. Postupne si vo vzťahu k blízkym ľuďom uvedomuje svoje životné postavenie, aby cez toto poznanie napokon skúsil začať žiť svoj život nanovo a lepšie.

Toto DVD vychádza v piatok 14. novembra 2008 ako ôsmy titul z edície Slovenský film 60. rokov, ktorú pripravili Slovenský filmový ústav a vydavateľstvo Petit Press. Môžete ho zakúpiť v novinových stánkoch za 99,- Sk / 3,29 €, alebo objednať si ho na http://www.sme.sk/dvd/. Na tejto adrese je možné objednať si i celú kolekciu.

Spolu s DVD sa predáva i časopis, ktorý prostredníctvom rozhovorov a profilov tvorcov, štúdií k filmu či výňatkov z dobovej tlače ilustruje dobu vzniku filmu.

Tlačová správa (pdf)

Fotogaléria:
(autor fotografií: Vladimír Vavrek)



Plagát:



 home