home novinky
 
 novinky
 o nás
 ponuka
 servis pre médiá
 kontakty
 AIC
 MEDIA Desk
 mesačník FiLM.SK
 filmová databáza
 INFOLINKA
 FAKTÚRY
 OBJEDNÁVKY
Vyšlo DVD Panna zázračnica (1966)

Panna zazracnicaRéžia: Štefan Uher ● Námet a scenár: Dominik Tatarka (novela Panna zázračnica) ● Kamera: Stanislav Szomolányi ● Hudba: Ilja Zeljenka ● Strih: Maximilián Remeň ● Zvuk: Milan K. Némethy ● Architekt: Anton Krajčovič ● Kostýmv: Juraj Mojžiš ● Vedúci výroby: Ján Svikruha ● Hrajú: Jolanta Umecka (nahovorila Eva Rysová), Ladislav Mrkvička, Otakar Janda (nahovoril Ivan Rajniak), Karol Béla (nahovoril Leopold Haver)], Štefan Bobota (nahovoril Slavomír Záhradník), Marián Polonský  (nahovoril Ivan Letko), František Kudláč, Eduard Bindas, Marta Kmuníčková (nahovorila Hana Kováčiková), Ružena Pavlová (nahovorila Maja Velšicová), Rudolf Thrun, Mária Prechovská, Oľga Šalagová, Peter Škrabák, Angela Jakubisová a ďalší

Farba: čiernobiely
Minutáž: 100 min.
Distribučná premiéra: 18. 11. 1966

DVD OBSAHUJE AJ TÝŽDEŇ VO FILME 29/1966

Vydavateľ: Slovenský filmový ústav, Petit Press, 2009
Regionálne kódovanie:
0 – Region Free
Formát obrazu:
4:3
Zvuk:
slovensky DD 2.0
Titulky:
slovenské, anglické
Menu:
slovenské, anglické
Bonusy:
ohlasy z tlače, profily tvorcov, fotogaléria
Cena: 3,29 € (99 Sk)

Adaptácia rovnomennej novely spisovateľa Dominika Tatarku zobrazuje život mladej umeleckej generácie, ktorá sa názorovo formovala počas vojnových rokov. Anabella – mladé a krásne dievča sa zoznámi so skupinou umelcov. Rozochvieva v nich erotické túžby, ale aj čisté ľúbostné city, stane sa predmetom ich tajných predstáv, no zároveň i umeleckou inšpiráciou. A hranice medzi realitou a fantáziou akoby naraz prestávali celkom existovať.

Toto DVD vychádza v piatok 30. 10 2009 ako šiesty titul z edície Slovenský film 60. rokov - II, ktorú pripravili Slovenský filmový ústav a vydavateľstvo Petit Press. Môžete ho zakúpiť zakúpiť v novinových stánkoch, priamo vo vydavateľstve Petit Press, v predajni KLAPKA.SK na Grösslingovej ul. 43 a na www.petitshop.sme.sk alebo www.klapka.sk za 3,29 EUR. Na na www.petitshop.sme.sk je možné objednať si i celú kolekciu.

Spolu s DVD sa predáva i časopis, ktorý prostredníctvom rozhovorov a profilov tvorcov, štúdií k filmu či výňatkov z dobovej tlače ilustruje dobu vzniku filmu.

Fotogaléria:
(autor fotografií: Anton Podstraský)

Panna zazracnica Panna zazracnica
Panna zazracnica Panna zazracnica
Panna zazracnicaPanna zazracnica

Plagát:

Panna zazracnica - plagat

Panna zazracnica - plagat

 home