home novinky
 
 novinky
 o nás
 ponuka
 servis pre médiá
 kontakty
 AIC
 MEDIA Desk
 mesačník FiLM.SK
 filmová databáza
 INFOLINKA
 FAKTÚRY
 OBJEDNÁVKY
Vyšlo DVD Živý bič (1966)

Živý bič

Réžia: Martin Ťapák ● Námet: Milo Urban (román Živý bič) ● Scenár: Rudolf Kazík, Ján Števček ● Kamera: Tibor Biath ● Hudba: Ján Zimmer ● Strih: Maximilián Remeň ● Zvuk: Ondrej Polomský ● Architekt: Anton Krajčovič ● Kostýmv: Zuzana Bočeková ● Vedúci výroby: Gejza Maráky ● Hrajú: Viera Strnisková, Emília Vášáryová, Štefan Kvietik, Mikuláš Huba, Július Antalík (nahovoril Viliam Polónyi), Jozef Majerčík, Marek Ťapák, Bronislav Križan, Jozef Čierny, Adam Matejka, Samuel Adamčík, Ivan Letko, Mária Markovičová, Vladimír Petruška, Hana Kováčiková, Elena Rampáková, Jozef Sodoma, Nora Marákyová, Terézia Kronerová, Viera Radványiová a ďalší

Farba: čiernobiely
Minutáž: 89 min.
Distribučná premiéra:január 1967

DVD OBSAHUJE AJ DOBOVÝ TÝŽDEŇ VO FILME

Vydavateľ: Slovenský filmový ústav, Petit Press, 2009
Regionálne kódovanie:
0 – Region Free
Formát obrazu:
4:3
Zvuk:
slovensky DD 2.0
Titulky:
slovenské, anglické
Menu:
slovenské, anglické
Bonusy:
ohlasy z tlače, profily tvorcov, fotogaléria
Cena: 3,29 € (99 Sk)

Filmová adaptácia slávnej balady Mila Urbana o dramatických osudoch ľudí z oravskej dediny Ráztoky počas 1. svetovej vojny. Ženy zostávajú bez mužov, rodiny sa rozpadajú, ocitajú na pokraji biedy. Ťažké obdobie po manželovom odchode na vojnu prežíva aj hlavná hrdinka Eva, ktorá sa stane jednou z obetí miestneho notára. Jej zneuctenie a tragická smrť vyvolajú v dedine vzburu, ktorou sa jej obyvatelia konečne vzoprú neznesiteľným pomerom.

Toto DVD vychádza v piatok 6. novembra 2009 ako siedmy titul z edície Slovenský film 60. rokov - II, ktorú pripravili Slovenský filmový ústav a vydavateľstvo Petit Press. Môžete ho zakúpiť zakúpiť v novinových stánkoch, priamo vo vydavateľstve Petit Press, v predajni KLAPKA.SK na Grösslingovej ul. 43 a na www.petitshop.sme.sk alebo www.klapka.sk za 3,29 EUR. Na na www.petitshop.sme.sk je možné objednať si i celú kolekciu.

Spolu s DVD sa predáva i časopis, ktorý prostredníctvom rozhovorov a profilov tvorcov, štúdií k filmu či výňatkov z dobovej tlače ilustruje dobu vzniku filmu.

Tlačová správa (pdf)

Fotogaléria:
(autor fotografií: Pavol Szarvaš)

Zivy bic Zivy bic
Zivy bic

Plagát:

Zivy bicZivy bic

 home