home novinky
 
 novinky
 o nás
 ponuka
 servis pre médiá
 kontakty
 AIC
 MEDIA Desk
 mesačník FiLM.SK
 filmová databáza
 INFOLINKA
 FAKTÚRY
 OBJEDNÁVKY
Vyšlo DVD Vtáčkovia, siroty a blázni (1969)

Vtackovia, siroty a blazniRéžia: Juraj Jakubisko ● Námet a scenár: Juraj Jakubisko, Karol Sidon ● Kamera: Igor Luther ● Hudba: Zdeněk Liška ● Strih: Maximilián Remeň, Bob Wade ● Zvuk: Alexander Pallós ● Architekt: Anton Krajčovič ● Kostýmy: Milena Doskočová ● Vedúci výroby: Ján Svikruha, Ján Tomaškovič ● Producent: Samy Halfon ● Hrajú: Hrajú: Magda Vášáryová (nahovorila Soňa Valentová), Jiří Sýkora (nahovoril Juraj Kukura), Philippe Avron (nahovoril Peter Opálený), Míla Beran, Françoise Goldité (nahovorila Eva Rysová), Mikuláš Ladižinský, Jana Stehnová, Augustín Kubán (nahovoril Eduard Bindas) a ďalší

Farba: farebný
Minutáž: 82 min.
Distribučná premiéra: február 1991

DVD OBSAHUJE AJ DOBOVÝ TÝŽDEŇ VO FILME

Vydavateľ: Slovenský filmový ústav, Petit Press, 2009
Regionálne kódovanie:
0 – Region Free
Formát obrazu:
4:3
Zvuk:
slovensky DD 2.0
Titulky:
slovenské, anglické
Menu:
slovenské, anglické
Bonusy:
ohlasy z tlače, profily tvorcov, fotogaléria
Cena: 3,29 € (99 Sk)

Mozaikovité podobenstvo sa síce odohráva v bližšie neurčenom časopriestore, no jeho šialený svet bez ideálov, plný násilia, cynizmu a beznádeje silne pripomína spoločenskú atmosféru v Československu po auguste 1968. Trojica zvlástnych samotárov v ňom prežíva len vďaka „bláznovstvu“ – životu založenom na princípe hry a filozofii radosti. Tragický koniec je však neodvratným dôsledkom reality, z ktorej je východiskom buď šialenstvo, alebo smrť.

Toto DVD vychádza v piatok 27. novembra 2009 ako posledný titul z edície Slovenský film 60. rokov - II, ktorú pripravili Slovenský filmový ústav a vydavateľstvo Petit Press. Môžete ho zakúpiť zakúpiť v novinových stánkoch, priamo vo vydavateľstve Petit Press, v predajni KLAPKA.SK na Grösslingovej ul. 43 a na www.petitshop.sme.sk alebo www.klapka.sk za 3,29 EUR. Na na www.petitshop.sme.sk je možné objednať si i celú kolekciu.

Spolu s DVD sa predáva i časopis, ktorý prostredníctvom rozhovorov a profilov tvorcov, štúdií k filmu či výňatkov z dobovej tlače ilustruje dobu vzniku filmu.

Tlačová správa (pdf)

Fotogaléria:
(autori fotografií: Vladimír Vavrek)

Vtackovia, siroty a blazniVtackovia, siroty a blazni
Vtackovia, siroty a blazni Vtackovia, siroty a blazni
Vtackovia, siroty a blazni

Plagát:

Vtackovia, siroty a blazni - plagat

 home