home novinky
 
 novinky
 o nás
 ponuka
 servis pre médiá
 kontakty
 AIC
 MEDIA Desk
 mesačník FiLM.SK
 filmová databáza
 INFOLINKA
 FAKTÚRY
 OBJEDNÁVKY
Vyšlo DVD Kapitán Dabač (1959)

Kapitán Dabač DVD obalRéžia: Paľo Bielik ● Námet: Vladimír Mináč (poviedka Po horách, po dolinách) ● Scenár: Paľo Bielik ● Kamera: Karol Krška ● Hudba: Milan Novák ● Strih: Maximilián Remeň ● Zvuk: Jaroslav Plavec ● Architekt: Ivan Vaníček ● Kostýmy: Viera Škrabalová ● Vedúci výroby: Vladimír Zimmer ● Hrajú: Ladislav Chudík, Elo Romančík, Hilda Augustovičová, Ctibor Filčík, Zdena Gruberová, Anton Michalička, Ondrej Jariabek, Elena Latečková, Eva Krížiková, Eduard Bindas, Ivan Mistrík, Ernest Pauš, Martin Ťapák, Vladimír Zimmer, Viliam Polónyi, Jozef Hanúsek, Július Vašek a ďalší ● Minutáž: 99 min. ● Distribučná premiéra: 28. 8. 1959

DVD obsahuje aj Filmový týždenník Týždeň vo filme 28/1959

Vydavateľ: Slovenský filmový ústav, Petit Press, 2011 - Projekt finančne podporil Audiovizuálny fond
Regionálne kódovanie: 0 – Region Free
Formát obrazu: 4:3, PAL
Zvuk: slovensky DD 2.0 (mono)
Titulky: slovenské, anglické
Menu: slovenské, anglické
Prístupnosť: MP 12
Bonusy: o filme,ohlasy z tlače, profily tvorcov (Paľo Bielik, Vladimír Mináč, Karol Krška, Ladislav Chudík, Hilda Augustovičová), fotogaléria
Cena: 3,50 €

Psychologicky ladená vojnová dráma o dôstojníkovi slovenskej armády, ktorý si pod vplyvom osobnej životnej prehry začne počas bojov na Ukrajine postupne uvedomovať skutočné hrôzy fašizmu. Keď mu svojou službou v armáde odmietne ďalej napomáhať, je za svoju vzburu náležite potrestaný. Z väzenia sa mu podarí ujsť a po návrate na Slovensko sa zapojí do protifašistického odboja. Jeho odpor však ostáva len na individuálnej rovine. Ako vojak zároveň pochybuje aj o zmysle partizánskej činnosti.

Toto DVD vychádza v piatok 30. septembra 2011 ako prvý titul z edície Slovenský film 40. a 50. rokov, ktorú pripravili Slovenský filmový ústav a vydavateľstvo Petit Press. Môžete ho zakúpiť v novinových stánkoch, priamo vo vydavateľstve Petit Press, v predajni KLAPKA.SK na Grösslingovej ul. 43 a na www.petitshop.sme.sk alebo www.klapka.sk. Jednotková cena za kus v bežnom predaji je 3,50 EUR.

Spolu s DVD sa predáva i časopis, ktorý prostredníctvom rozhovorov a profilov tvorcov, štúdií k filmu či výňatkov z dobovej tlače ilustruje dobu vzniku filmu.

Tlačová správa (pdf)

Fotogaléria:
(autori fotografií: Milan Kordoš)

Kapitán DabačKapitán Dabač
Kapitán Dabač Kapitán Dabač
Kapitán Dabač

Plagát:

Kapitán Dabač Plagát

 home