home novinky
 
 novinky
 o nás
 ponuka
 servis pre médiá
 kontakty
 AIC
 MEDIA Desk
 mesačník FiLM.SK
 filmová databáza
 INFOLINKA
 FAKTÚRY
 OBJEDNÁVKY
DVD 3x Martin Hollý

3x Martin Hollý3 DVD: Medená veža - Orlie pierko - Noční jazdci

Súbor divácky úspešných a dodnes vyhľadávaných filmov režiséra Martina Hollého pozostáva z dobrodružnej romance Medená veža z prostredia Vysokých Tatier a jej nemenej úspešného pokračovania Orlie pierko, ktoré dopĺňa skvelá dráma zo slovensko-poľského pohraničia s názvom Noční jazdci.

Medená veža (1970)
Prvá časť diptychu zo Stratenej doliny je skvelou dobrodružnou romancou odohrávajúcou sa v impozantných kulisách Vysokých Tatier. Osudová dráma, miestami odľahčená siláckymi rečami drsných chlapov ani dnes nestráca na svojej diváckej atraktívnosti.
Orlie pierko (1972)
Voľné pokračovanie Medenej veže v mnohom nadväzuje na úspech svojho predchodcu. Nerozluční priatelia, bývalí pašeráci Starec a Valér sa vracajú z väzenia do Stratenej doliny, aby začali nový bezúhonný život. No nebude to jednoduché. Ani miestny strážca zákona im veľmi nedôveruje.
Noční jazdci (1981)
Oproti sebe stoja dvaja zásadoví, nekompromisní muži. Jeden má za sebou obyvateľov chudobnej dediny, druhý zákon. Konflikt čaká na vyvrcholenie v záverečnej prestrelke. Výstrely z pušiek nakoniec padnú, no nestane sa tak na divokom západe ale na slovensko-poľskom pohraničí.

BONUSY: texty o filmoch, ohlasy z tlače, profily tvorcov, fotogaléria
TITULKY: slovenské, anglické
AUDIO: slovensky 2.0 [mono]
MENU:slovenské, anglické
82 +86 + 88 min. formát obrazu 1:2,35 (1, 2), klasický (3)
VYDAL: Slovenský filmový ústav, 2011

 home