home novinky
 
 novinky
 o nás
 ponuka
 servis pre médiá
 kontakty
 AIC
 MEDIA Desk
 mesačník FiLM.SK
 filmová databáza
 INFOLINKA
 FAKTÚRY
 OBJEDNÁVKY
2DVD Muž, ktorý luže / Eden a potom...

2DVD Muž, ktorý luže /  Eden a potom...Francúzsky spisovateľ, filmový režisér a scenárista Alain Robbe-Grillet bol a dodnes zostáva výnimočnou postavou európskeho a svetového moderného umenia. Dvojica diel, ktoré na prelome 60. a 70. rokov na Slovensku krátko po sebe vytvoril, preto patrí jednoznačne k tomu najhodnotnejšiemu v celej histórii slovenskej kinematografie.í.

Muž, ktorý luže (1968)
Réžia: Alain Robber-Grillet
Hrajú: Jean-Louis Trintignant, Ivan Mistrík, Sylvie Bréal, Sylvia Turbová
Rozprávanie založené na neustálej konfrontácii pravdy a klamu, skutočnosti a predstierania, slova a obrazu. Jeho hrdinom je neznámy cudzinec, ktorý zavíta do istého malého slovenského mesta. Svojimi podmanivými, aj keď často len ťažko uveriteľnými historkami o hrdinovi miestneho odboja obyvateľov mesta stále viac mystifikuje a postupne si tak získava priazeň i lásku hneď niekoľkých žien. Jean-Louis Trintignant získal Cenu za najlepší mužský herecký výkon na MFF Berlín 1968.

Eden a potom... (1970)
Réžia: Alain Robber-Grillet
Hrajú: Catherine Jourdan, Pierre Zimmer, Juraj Kukura, Ľudovít Kroner, Jarmila Koleničová, Bohuslav Drozd, Ivan Krajíček

V kaviarni zvanej Eden sa schádza skupinka znudených, apatických študentov. Jedného večera však do baru zavíta neznámy cudzinec a zláka ich k neobvyklej hre. Odvedie ich do ďalekej exotickej krajiny, no ešte predtým im podá akúsi psychotropnú látku, v dôsledku čoho sa u nich začnú stierať hranice medzi predstavami a skutočnosťou. Sexuálne násilie a krvavé výjavy, ktorých sa stanú svedkami i účastníkmi, teda môžu byť súčasťou reality, no rovnako i výplodom omámenej a fantazírujúcej mysle.

BONUSY: informácie o filmoch, ohlasy z tlače, profily tvorcov, fotogaléria
TITULKY: slovenské, anglické
AUDIO: slovensky 2.0 [mono]
MENU:slovenské, anglické, francúzske
93 +94 min., formát obrazu: 4:3, digitálne remastrovaný obraz a zvuk
VYDAL: Slovenský filmový ústav, 2012

 home