home o nás mediatéka
 
 oficiálne dokumenty
 filmový archív
 dokumentácia
 knižnica
 mediatéka
 edičné oddelenie
 fimové podujatia
 informatika
 OPIS
 kultúrny kontaktný bod
 rada SFÚ
 kontakty
 AIC
 MEDIA Desk
 mesačník FiLM.SK
 filmová databáza
 INFOLINKA
 FAKTÚRY
 OBJEDNÁVKY
Obrazy starého sveta

Sugestívne portréty starých ľudí z Liptova a Oravy, ktorí dokážu aj v stave civilizačného chaosu a neistoty žiť vnútorne slobodní. Tvorcovi filmu, inšpirovanému fotografickými cyklami Martina Martinčeka, sa s výnimočnou citlivosťou podarilo zachytiť jedinečnosť sledovaných postáv, ich svojrázne postoje k životu i vzácnu morálnu čistotu.

Film získal Cenu Asociácie losangeleských filmových kritikov za najlepší dokumentárny film 1990, nomináciu na Oscara v kategórii dokumentárny film, Zvláštne uznanie dokumentárnej poroty – Európska filmová cena Felix 1989, Grand Prix – Zlatý sestercius, Cenu publika, Cenu poroty mladých a Čestné uznanie ekumenickej poroty na 20. MF dokumentárnych filmov Nyon 1988; Cenu Dona Quijota (FICC) a Cenu FIPRESCI na 31. medzinárodnom týždni krátkych a dokumentárnych filmov Lipsko 1988 a mnoho ďalších cien.

Minutáž: 78 min.
Réžia: Dušan Hanák
Výrobca: Slovenský film Bratislava, Štúdio hraných filmov Bratislava – Koliba, 1972
Vydavateľ: Slovenský filmový ústav, 2002 (vypredané), 2005 (druhé vydanie)
Formát DVD: DVD-5
Regionálne kódovanie: 0 – Region Free
Formát obrazu: 4:3, PAL
Zvuk: slovensky DD 2.0
Menu: slovensky, anglicky
Titulky: slovenské, anglické, nemecké, francúzske, španielske, ruské, talianske
Bonus: dokumentárny film Prišiel k nám Old Shatterhand (r. Dušan Hanák, 1966), ohlasy z tlače na filmy Obrazy starého sveta a Prišiel k nám Old Shatterhand, rozhovor s režisérom Dušanom hanákom, profil režiséra Dušana Hanáka, filmografia režiséra Dušana Hanáka, profil kameramana Alojza Hanúska, profil fotografa Martina Martinčeka, plagáty k filmom
Cena:
19,88 € (599 Sk) - VYPREDANÉ (pripravuje sa tretie vydanie)

 home