home o nás mediatéka
 
 oficiálne dokumenty
 filmový archív
 dokumentácia
 knižnica
 mediatéka
 edičné oddelenie
 fimové podujatia
 informatika
 OPIS
 kultúrny kontaktný bod
 rada SFÚ
 kontakty
 AIC
 MEDIA Desk
 mesačník FiLM.SK
 filmová databáza
 INFOLINKA
 FAKTÚRY
 OBJEDNÁVKY
Fero Fenič – to najlepšie z krátkych filmov

DVD obsahuje osem krátkych autorských filmov Fera Feniča, z ktorých dva vznikli na  FAMU, štyri na Slovensku a dva v Krátkom filme Praha. Výber siedmich dokumentárnych filmov zachytáva obdobie rokov 1975 – 1989, teda študentskú tvorbu Fera Feniča, ale aj tituly z obdobia, kedy mal zakázané nakrúcať celovečerné filmy. Filmy odzrkadľujú tvorcove vnímanie vtedajšej reality, jeho pohľad na život, ako aj hľadanie adekvátnych vyjadrovacích filmových postupov. Sedem dokumentov na DVD ako bonus dopĺňa film Odsud – potiaľ z roku 1992, ktorý predznamenáva začiatok nového Feničovho umeleckého, ale i osobnostného smerovania.

„Filmy, ktoré boli vybrané na DVD, najlepšie dokumentujú moju životnú i filmársku cestu a sú nepriamo i určitým dokumentom o mne samotnom,“ povedal Fero Fenič.

Minutáž: 161 min.
Réžia: Fero Fenič
Filmy: Labutia púť, Ako sa pán Kráľovič stal Kráľom, Diadém, Tam a späť, Tak som prešla veľký svet, Batromijov dom, Vlak do dospělosti, Odsud – potiaľ
Výrobca: FAMU Praha 1974/75, 1976, Krátký film Praha 1989, Krátký film a.s., Praha 1992, SFT Bratislava – Koliba 1978, 1980, 1982, 1984
Vydavateľ: Slovenský filmový ústav, 2006
Regionálne kódovanie: 0 – Region Free
Formát obrazu: 4:3
Zvuk: slovensky alebo česky DD 2.0
Titulky: anglicky, nemecky, slovensky
Menu: slovenské, anglické
Bonusy: biografia a filmografia Fera Feniča, dobové ohlasy na jednotlivé filmy, pestrá fotogaléria a profil spoločnosti Febio, ktorú Fero Fenič založil a reprezentuje.
Cena: 9,92 € (299 Sk)

 home